KURTULMANIZ VE UYGULAMAMIZ GEREKENLER

*Depresyon – Başkalarına Takıntı – Obsesyon (Okb): Bu üçü farklı terimlerdir fakat, hepsinin ortak noktası başkalarına takıntıdır ve bu üçüde hastalıktır,kurtulmak için önce bunun normal olmadığını,bunun hastalık olduğunu kabul etmelisiniz ve direnç göstermelisiniz,”bu benim zihinsel bağımsızlığıma engel oluyor.” demelisiniz.Disipline yönelmelisiniz,kontrol sizde olmalı ve uğraşlarınıza takmalısınız.

Başkalarına Takıntı, kişinin başka bir kişiye veya kişilere aşırı derecede düşkün veya bağımlı olduğu bir durumu ifade eder. Bu kişinin hayatının merkezine başkalarını koyması ve bu kişilere olan bağımlılığının, yaşamını olumsuz etkiler.


*Herşeyi Fazla Düşünme(Kendini ve Yapacaklarını Düşün!): Obsesyon grubuna dahildir.Herşeyi ederinden fazla düşünme.Birşeyi gereğinden fazla düşündüğünüzde,bu durumu dahada kötüleştirecektir.Çözümünü burada okudukların tamamının farkında olup ,uygulamaya başladığınızda, bu döngü son bulacaktır.

Ve şu durumunda farkında ol, bu yüzden akıl hastanesinde yatan insanlar var!

 

*Duygusal Davranma(Mantıksal Davran): Duygusal davranmak kandırılmanın ilk adımıdır.İnsanlara baktığınızda, herkes duygusalmış gibi görünebilir, fakat bu sadece görüntüden ibarettir.Her zaman bir çıkar durumu vardır.O yüzden duygusal davranmayın.

Durumu analiz et ve mantıklı olan neyse öyle yap!

 

*Hiçbirşeyin Yoksunluğunu Çekme, Bağımlısı Olma(Kendine faydalı olacak şeylere odaklan): Yoksunluk, bir şeyin eksikliği veya olmaması durumunu ifade eder. İnsanlar genellikle bir şeye ihtiyaç duyduklarında veya bir şeyi kaybettiklerinde yoksunluk hissi yaşarlar. Yoksunluk duygusu, bir şeyi elde edemediğinizde veya o şeyi kaybettiğinizde ortaya çıkar. Bu duygu, fiziksel, duygusal veya zihinsel bir ihtiyaçla ilişkilendirilebilir.

Bağımlılık ve yoksunluk çekmek yerine, kendi içsel gücümüzü ve özgürlüğümüzü keşfetmeliyiz. Belirli bir şeye ihtiyacımız varmış gibi davranmak yerine, her şeyin geçici olduğunu ve bize neler kazandırabileceğini görmeliyiz.

Sonuç olarak, bağımlılık yerine özgürlüğü seçmeli ve yoksunluk çekme yerine kabul etmeyi tercih etmeliyiz. Kendi içsel gücümüzü kullanarak, hayatın her anından en iyi şekilde yararlanabiliriz.

Ve son olarak yoksunluk hissi  o şeye ihtiyaç duyduğuna inanman,inandırılman sonucu ortaya çıkmış olabilir.Çözümüyse o şeye ihtiyacın olduğuna inanmamandır.Gerçekten inanmadığında, o şeyin olmaması durumunda,eksikliğini çekmeyeceksindir.

 

*Gerçekten İnsanları Umursama(Ne olursa olsun kendine odaklan,çünkü herkes kendini düşünüyor): Bir laf vardır, “Umursamazsan sana gelirler.” Diye veya çekim yasası diyede geçer.Bu durumda yapacağın en mantıklı şey insanları umursamamaktır.Umursamadığında önünde 2 seçenek vardır.

1- Umursamazsın ve insanlar gelmez: Eğer gerçekten insanları umursamıyorsan, gelip gelmemeleride umrunda olmayacağı için, bu durum seni rahatsız etmeyecektir.

2- Umursamazsın ve insanlar gelirler: Buyursun gelsinler, artık tercih sana kalmış, hak edene hak ettiği gibi davranmanı tavsiye ederim.

(Sizi umursasınlar veya umursamasınlar bunun hiçbir önemi yok, umursuyorlar diye sizde umursarsanız, işin büyüsü bozulur, bilginiz olsun ve zihinsel olarak bağımlı hale gelirsiniz.)

(Gerçekten hak ettiğine inandığın insanlara iyi davran! Ya da diğerlerine yüzeysel ol.)

* HAYATIN KIYMETLİ, DÜNYAYA BİR DEFA GELİYORSUN, BU YÜZDEN İNSANLARI UMURSAMA! ANLAM VEREMEDİĞİN,MANTIKSIZ ŞEYLERİ UMURSAMA! KENDİNİ UMURSA!

 

*Hedeflerini ve Uğraşlarını Asla Söyleme(Bilmesinler,seni hiçbirşey yapmayan biri zannetsinlerki, yapacaklarına engel olmasınlar): Hedeflerinizi ve uğraşlarınızı insanlara asla söylemeyin, çünkü belirli şeyler dışında diğer her şeyi küçümserler ve bu belirli şeyleri överler. Sonucunda motivasyonunuz düşebilir ve size engel olabilirler. İnsanlar sizi eleştirebilir, hedeflerinizi küçümseyebilir veya sizi motive etmek yerine demoralize edebilirler. Bu nedenle, hedeflerinizi kendinize saklayarak, daha fazla içsel motivasyon ve bağımsızlık sağlayabilirsiniz. Başkalarına mümkünse uğraşlarınızı paylaşmaktan kaçının.

*Söylemek zorunda kalırsanızda, söyledikleri sözleri dikkate almayın ve konuşmaları yüzeysel tutun!

 

*ELİNDE OLMAYANI YOKMUŞ GİBİ GÖR: "Elinde olmayanı yokmuş gibi gör. Sahip olduklarına, en çok değer verdiğin şeylere bak ve onlara sahip olmasaydın onları ne kadar çok arzulayacağını düşün. Ama dikkat et, onlara gereğinden fazla değer vermeye başlayıp onları kaybettiğinde seni üzmelerine izin verme." - Marcus Aurelius

Kendini güçlendir! Kendinden aşağı, güçsüz veya kötü olan insanları boşver. (tabikide masuma kötü olma , zalim veya zorba asla olma, zorbaya zalime kötü ol!)

 

*KENDİNİ KASMA(Rahat ol,çünkü yapabilecekleri tek şey laf söylemek): Kendini yenilemenin ilk adımı, kendini kasmayı bir kenara bırakmaktır. Biraz gevşeyin ve şunu kabul edin: Kimseye zarar vermediğiniz sürece, "İstediğim gibi konuşurum, sonuçta başkasına zararı yok" demelisiniz.Size veya bir başkasına zararı olmaz.

*Sakin,soğukkanlı durun.Ve sakin yavaş konuşun.Nasıl gözükürseniz,sonunda öyle olmaya başlarsınız.

*Hiçkimseyi küçümsemeyin(kendinizi rahatlatmak için biraz olabilir) ve kimseyi kaygılanacak,endişelenecek kadar gözünüzde büyütmeyin!Küçültün.

 

 

* MUTLULUĞU HEDEFLEME, ACINI AZALT: Arthur Schopenhauer'ın dediği gibi, "bu dünya mutlu olmamız için tasarlanmamıştır." Mutlu olduğunuz kadar mutsuz olmanız da kaçınılmazdır.

Bu nedenle mutsuzluktan ve acıdan korkmayın. Onları azaltmaya çalışın ve onları kabul edin. Çünkü bu duyguların da birçok öğretisi ve faydası vardır. Sizi güçlendirebilir, düşündürebilir ve kişisel gelişiminize katkı sağlayabilirler.

 

*Net Hedefler Belirle: Kendinize gerçekçi ve motive edici hedefler belirleyin. Bu hedefler, kişisel, profesyonel veya duygusal olabilir. Kendinizi geliştirmek, yeni beceriler öğrenmek veya bir projeye başlamak gibi hedefler belirlemek, enerjinizi toplamanıza yardımcı olabilir.

*Boşa yaşadığınızı düşünmeyin! Dolu yaşamak budur.

*İlla bir şeyler kanıtlayacaksan, yapmayı  çok istediğin fakat diğer insanların “Yapamazsın.” Demelerine inat YAP!

 

* Emeğine ve Kendinize Saygınız Olsun: Kendi emeğimize ve işimize saygı duymak, kendimize saygıyı artırır. Başkalarının düşünceleri ve tepkileri daima değişken olabilir, ancak kendi çalışmalarımıza ve emeklerimize olan saygımız sabit kalmalıdır. Başkalarının saygısını kazanmak önemli olabilir, ancak önce kendi kendimize saygı göstermek ve kendi değerimizi bilmek gerekir. Bu, bizi daha özgüvenli ve mutlu bireyler yapar.

*Başkalarının size saygı duyup,duymamasını kontrol edemezsiniz.Bu yüzden kendinize saygınız olsun.

 

*Lezzet Almak: Hayatın tadını çıkarın. Kendinize keyif aldığınız aktiviteler bulun. Bu aktiviteler, hobiler, spor, sanat, seyahat veya basit bir yürüyüş olabilir. Kendinize zaman ayırarak ve keyif aldığınız şeylere odaklanarak, kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

 

*HAK ETMEYENİ, YÜCELTME!: Önce, kendine şunu sormalısın: "Hak ediyorlar mı?" Eğer cevap hayırsa, o kişileri yüceltmeyi ve değer vermeyi bırakmalısın. Sen onları değerli kıldıkça, sürekli onların peşinden koşma eğilimindesin. Bu nedenle bu insanları abartma. Sen kendi değerini biliyorsun ve onların sana kazandırdığından daha fazlasını hak ediyorsun. Kendi değerini koru ve başkalarını yüceltme,küçült.

 

* GÜÇLEN VE YOLUNDAN DÖNME - BUNU SÜRDÜR: Durup düşünmek yerine eyleme geçmelisin. Sevmediğin tiplerin sana karşı koyamaması ve korkması için, sürekli olarak güçlenmelisin. Pasif bir şekilde davranmak yerine, aktif bir şekilde gücünü artır. Unutma, zombi gibi sürüye uymak yerine, kendi yolunu çizip güçlenmeye devam etmelisin.

Marcus Aurelius'un dediği gibi: "Kim ne derse desin ya da ne yaparsa yapsın, ben rengini yitirmeyen bir zümrüt olacağım." Sen de bu sözü unutma; kim ne derse desin ya da ne yaparsa yapsın, kendi yolundan sapma!

 

*HEDEFLERİNE FOKUS VE SOĞUKKANLI BİR CANAVARA DÖNÜŞ: Gereksiz toplum sorunları ve dertlerini bir kenara bırak, hem zihinsel hem de fiziksel olarak dönüş. Gereksiz şeylere takılmadan, kendi gerçek hedeflerini ve doğru yolu takip eden bir canavar ol! Unutma, bu gereksiz şeyler sana hiçbir fayda sağlamazken, bu canavara dönüşmek sana fazlasıyla fayda sağlayacak!

*Hedeflerine fokus olurken kendini duygusuz canavar,bi robot gibi ,bi makine gibi olman gerek.Okyanusa dalan bir köpekbalığı gibi olman gerek.

 

*Kişisel Gelişim: Kendinizi geliştirmeye odaklanın. Kitap okuma, öğrenme veya yeni beceriler edinme gibi kişisel gelişim faaliyetleri, özsaygınızı artırabilir ve kendinize daha fazla değer verebilirsiniz.

 

*Kötü Niyetli İnsanlara İstediklerini Verme: Onların istediğide, mutsuz olman, huzursuz olman, göze batmaman, hiçbir konuda onlardan iyi ve başarılı olmaman.Şu an bunun farkındasın, onlara istediklerini verme.Eğer kendi faydan için kullanmıyorsan (öfkeyi, siniri, üzüntüyü vb...), o zaman onlara istediklerini verme. Sakin kal, umursama, bildiğini yap.

 

*Zayıf İnsan Olma, Kendine Odaklan: Zayıf insanlar başka insanlara odaklanırlar,çünkü onlara muhtaçtırlar.Bunun aksini söyleyen insanında zayıf bir insan olduğu ve kendini avuttuğu gerçeğini unutma!

 

Zayıf insanlar,başkalarına odaklanır.

Güçlü insanlar, kendine ve hedeflerine odaklanır.

Benim zayıf insan olmaya hiç niyetim yok!

KENDİNE VE KENDİ YOLUNA GÜVEN!!