SÜREKLİ KENDİNLE REKABET İÇİNDE OL! - KENDİ DEĞER VE ANLAMINI YARAT!

Sürekli kendinle rekabet içinde olmak, kişisel gelişim ve başarı yolunda önemli bir motivasyon kaynağı olabilir. Bu, her gün biraz daha iyi olmaya çalışmak anlamına gelir. Kendi geçmiş başarılarını veya yeteneklerini aşma çabası, insanların potansiyellerini maksimize etmelerine yardımcı olabilir.

*Ve kendinizi rakip olarak görürseniz ,daha sonrasındada rakip sıkıntısı çekmezsiniz.(Yani ne olmayacak hedeflere gözünüzü dikersiniz, ne de fazla basite kaçmış olursunuz,gelişiminiz sınırlı kalmaz.)

*Sakın kendini diğer insanlarla kıyaslama! Ve diğer insanların hedef olduğu, rekabetlere girme! Yoksa gaza getirilip kullanılırsın.

*Sakın kimseyi, hiçbir şekilde, (herkes söylüyorsa ve özellikle sen sormadan,danışmadan bunu yapıyorlarsa) dinleme!!!!  Yoksa gelişimi sınırlarsın.Asla gerçek potansiyeline ulaşamazsın.

Her gün kendini yen!



 

 KENDİ DEĞER VE ANLAMINI YARAT!

"Yalnız yaşamak için bir hayvan ya da bir tanrı olunmalı - diyor Aristotales.Üçüncü durum eksik: İkisi birden olunmalı - filozof" Nietzsche

Bu alıntıda Nietzsche, Aristoteles'in "Yalnız yaşamak için bir hayvan ya da bir tanrı olunmalı" ifadesine cevap veriyor. Nietzsche, bu ifadeyi alaylı bir şekilde eleştiriyor ve der ki, Aristoteles'in bahsettiği iki seçenek eksik. Onun felsefesine göre, yalnız yaşamak için hem bir hayvan gibi içgüdüsel, düşünmeden yaşayan bir varlık olmalısınız hem de bir tanrı gibi kendi değerlerinizi ve anlamınızı yaratmalısınız.

Yani, Nietzsche burada insanın karmaşık bir varlık olduğunu ve yalnızca içgüdülerine veya dışsal kurallara uymakla yetinmenin yetersiz olduğunu söylüyor. İnsanlar aynı zamanda kendi değerlerini ve anlamlarını yaratmalılar, bu da sadece bir hayvan gibi yaşamaktan veya sadece mevcut inançlara uyum sağlamaktan daha derin bir özgürlük ve anlam getirir. Bu nedenle, 

Nietzsche'nin söylediği gibi, "İkisi birden olunmalı" - hem içgüdüsel hem de yaratıcı bir şekilde düşünen bir filozof gibi davranmalısınız.

*[Dışsal zorunlu kurallara uy, fakat iş keyfi kurallara gelirse onun yerine (yani çoğunluğun kuralları yerine) kendi kurallarını ,değerlerini ve anlamlarını yarat!)] 

*(Keyfi normlar, keyfi adı üstünde kişinin keyfine kalmış,zararım yoksa istediğimi yaparım!)